Om Mette.yoga

Det er aldrig for sent

Hej. Det er mig, der hedder Mette og jeg er indehaver af mette.yoga.

Det er primært mig, du vil møde som underviser.

Yoga og meditation har været i mit liv i mange år, periodevis, men altid i skelsættende begivenheder. I februar 2020, efter en meditativ dybdeafspænding selvfølgelig, besluttede jeg mig for at stå af hamsterhjulet for en tid. Det blev til lidt længere tid, noget der viste sig at være godt for min restitution, min ro og min retning.

Jeg har arbejdet på kontor og med eksport i over 20 år. Jeg elskede kontakten med kunderne fra hele verden, men jeg er ikke bygget til at sidde på en stol foran en computer fra 8-16, ej heller i et flysæde for lang tid ad gangen.

Vi mennesker er bygget til at bevæge os. Og fysikken hænger sammen med det mentale.

Yogalærer Mette Haas-Jensen

Tilbage i 2005 startede jeg med gravidyoga. Det var helt sikkert gravidyogaens vejrtræknings-hacks, der gjorde, at jeg kom nogenlunde helskindet igennem det i alt 36 timer lange fødselsforløb i juni 2005. Min første erfaring med meditation var i den tibetansk buddhistiske ende, startende med en 4-dages stilhedsretreat i Kathmandu i 1992. Min veninde og jeg var 21 år og ikke særligt gode til at være stille, men det var en start.

Jeg har i årenes løb siden 2005 fulgt forskellige yogaklasser: Hatha, Vinyasa, Hot Yoga, Yin, Iyengar® og Kundalini. Jeg har med stort udbytte gået på Yoga og Meditation Mellemtrin kurset på Skandinavisk Yoga og Meditationsskole i København. Online via Zoom selvfølgelig! Fantastisk, at det kan lade sig gøre.

I 2021 meldte jeg mig til min første yogalæreruddannelse, Hatha Yoga med flow, med det formål at nørde igennem og sikre, at jeg for altid ville have yogaen i mit liv. Ikke nødvendigvis for at undervise. Men hvad vidste jeg?

For det viste sig, at jeg ELSKER at undervise i yoga.

Det er meningsfuldt og livsbekræftende. Hver gang.

Udover certificeret Hatha Yoga Flow og Yin Yogalærer, er jeg certificeret fleksibilitetscoach og tager løbende kurser. Jeg fordyber mig i Yoga Nidra, anatomi, åndedrættet, chakras, bindevævet og dets funktion.

Jeg har fornøjelsen af at undervise i Hatha Yoga Flow hos Bellinge Gymnasterne og i Bolbro GIF – Idræt for Sindet.

Jeg insisterer på, at yogaen er for alle, der har lyst. Uanset alder og kropstype. Det gælder om at skabe plads og styrke i den krop, du har. Og om at gøre det med venlighed.

Både tilgængeligt og udfordrende for alle

“Yoga er for mig den korteste vej til smidighed og styrke. Mange er, som jeg, begrænsede af fysiske skavanker, men yoga gør det muligt på en skånsom måde at udfordre muskler, led, bindevæv, balance…så der bliver ryddet op i kroppens uorden og glemte ressourcer bliver vækket til live.
Mettes yoga er både tilgængelig og udfordrende for alle – og aldrig kedelig. Det foregår i en uhøjtidelig, hyggelig og samtidig disciplineret atmosfære, som jeg rigtig godt kan lide.
Jeg går glad, let og styrket hjem og det er for mig en nærmest uundværlig ugentlig begivenhed.”

Inge, kursist på Hatha Flow Yoga

Jeg vil gøre alt for

– at gøre yoga tilgængeligt for dig
– at du har en god oplevelse
– at du føler dig fysisk tilpas og tilpas fysisk udfordret
– at du får tillid til processen